Avokado kūka. Gatavojam bez cepšanas!

Lieliskas kūkas recepte, kuras pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns. 

Avokado kūka. Gatavojam bez cepšanas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas
 

Pamatnei:

  • 300 g mandeles
  • 300 g dateles
  • citrona sulu
  • pāris karotes kokosriekstu eļļas


Pildījumam:

  • 6 mīksti, vidēja lieluma avokado
  • 4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļu
  • 5 līdz 6 laimu sula
  • pēc garšas kļavu sīrups
  • mellenes vai citas ogas dekorēšanai
  • pāris karotes kļavu sīrupa
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Gatavo pamatni. Mandeles un dateles sablenderē, līdz izveidojas lipīga (ķepīga) masa. Mandeles nevajag samalt miltos, vajag lai tās ir dažādos, mazākos gabalos, lai ir intensīvāka riekstu garša. Pievieno nedaudz eļļu, lai masa veidotos viengabalaināka, un kļavu sīrupu saldumam.
  2. Masai pievieno citronu sulu un visu samīca kopā. Kūkas formā izklāj cepampapīru un izklāj masu, to kārtīgi piespiežot pie pamatnes. Ieliek ledusskapī, lai pamatne kārtīgi sacietētu.
  3. Pildījumam vokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem augli no mizas, pievieno kokosriekstu eļļu, izspiež laima sulu un pievieno nedaudz kļavu sīrupu. Visu sablenderē un pārliecinās, vai garša un saldums ir pietiekošs, ja nē – pievieno vēl kļavu sīrupu un pierīvē mazliet laima miziņu. Visu sablenderē un lej kūkas formā uz pamatnes. Izlīdzina masu formā un liek ledusskapī, lai sacietē.
  4. Kūka būtu jātur ledusskapī vismaz 4 stundas. Kūku uz brīdi var ielikt saldētavā.
  5. Kad kūka sacietējusi, to rotā ar ogām pēc izvēles.