Mīkstā citrona kūka ar ingveru
Šī kūka būs īpaši mīksta un gaisīga. Dekorēšanai vari izvēlēties sagrieztus žāvētos augļus, piemēram, citrona vai apelsīna miziņas.
Sastāvdaļas
- 200 g dateles, bez kauliņiem
- 200 g sviesta, sagriezts gabaliņos
- 300 g cukura
- 2 olas
- 50 g ingvera saknes
- 1 citrona miziņa
- 200 g miltu
- 250 g ābolu, nomizota un sagriezta gabaliņos
Pagatavošana (115 min 12
porcijas)
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Dateles pārlej ar karstu ūdeni.
Sviestu izkausē pannā, pievieno cukuru un ļauj masai atdzist lielā
bļodā.
Sakul olas ar sarīvētu ingveru un citrona miziņu un pievieno
sviesta masai. Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno
masai.
Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai. Iemaisi arī
miltus un sagriezto ābolu.
Liec cepties kēksa veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 75
minūtes.
No portāla Jauns.lv