Mīkstā citrona kūka ar ingveru

Šī kūka būs īpaši mīksta un gaisīga. Dekorēšanai vari izvēlēties sagrieztus žāvētos augļus, piemēram, citrona vai apelsīna miziņas.

 

FOTO: Shutterstock.com


Sastāvdaļas 

  • 200 g dateles, bez kauliņiem
  • 200 g sviesta, sagriezts gabaliņos
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 50 g ingvera saknes
  • 1 citrona miziņa
  • 200 g miltu
  • 250 g ābolu, nomizota un sagriezta gabaliņos

 

Pagatavošana (115 min 12 porcijas) 
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Dateles pārlej ar karstu ūdeni. Sviestu izkausē pannā, pievieno cukuru un ļauj masai atdzist lielā bļodā.

Sakul olas ar sarīvētu ingveru un citrona miziņu un pievieno sviesta masai. Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai.

Dateles nosusini, smalki sagriez un arī pievieno masai. Iemaisi arī miltus un sagriezto ābolu.

Liec cepties kēksa veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 75 minūtes.
 

No portāla Jauns.lv

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas