Sīpolu tarte

Ļoti svarīgi atcerēties – jo lēnāk un rūpīgāk sīpolus cepsi, jo saldāka sanāks tarte. Baudi uzkodā kopā ar zaļajām salātlapām, kas apslacītas ar eļļu.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 220 g miltu
  • 150 g auksta sviesta, sagriezta kubiņos
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēdk. auksta ūdens
  • šķipsniņa sāls



Pildījumam:

  • 500 g plāni sagrieztu sīpolu
  • 90 g Ementāles siera
  • 50 g sviesta
  • 280 ml saldā krējuma
  • 3 olas
  • ¼ tējk. malta muskatrieksta
  • 1 tējk. timiāna
  • Sāls, pipari


Pagatavošana (80 min 8 porcijas)

Uz galda piramīdā izber miltus un izveido iedobi. Ieliec tur sviestu, olas dzeltenumu un sāli. Ar pirkstiem saberz rīvmaizei līdzīgas drumstalas. pievieno ūdeni un samīci mīklu. Liec ledusskapī uz stundu.

Uz mazas uguns sviestā cep sīpolus aptuveni 20 minūtes. Kad tie gatavi, pievieno timiānu un samaisi. Ļauj atdzist.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko formu, izklāj ar izrullētu mīklu. Uzliec cepamo papīru, kam uzber pupiņas, un liec krāsnī uz 10 minūtēm. Tad izņem cepamo papīru ar pupiņām un cep vēl piecas minūtes.

Kamēr pamatne cepas, viegli saputo olas ar saldo krējumu, pieliec sarīvētu sieru, muskatriekstu, sāli un piparus.

Izņem pamatni no krāsns, ieliec tajā saceptos sīpolus un pārlej ar olu masu. Liec krāsnī un cep aptuveni 35-40 minūtes.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas