Auzu pārslu cepumi
Pavisam vienkārša auzu pārslu cepumu recepte.
Sastāvdaļas (12 cepumiem):
„Dobeles dzirnavnieka” Pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījums
140 g sviesta
40 ml ūdens
Krāsainas konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Sviestu izkausē lielā bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens
peldē. Bļodā pievieno cepumu maisījuma saturu, 40 ml ūdens - visu
kārtīgi sajauc. Mīklu atpūtina 15 minūtes.
2) No mīklas veido 12 cepumus. Tos piespiež un saplacina uz
paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas
konfektes, tās viegli iespiežot iekšā cepumu masā.
3) Cepumus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes,
līdz maliņas paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.