Šokolādes cepumi
Uz kārā zoba - šokolādes cepumi.
Sastāvdaļas (12 cepumiem):
“Dobeles dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums
½ tējkarote sodas
40 ml ūdens
1 ola
130 g eļļas
Krāsainas konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Lielā bļodā liek visas cepumu sastāvdaļas, izņemot konfektes, un, izmantojot lielu karoti, sajauc biezas konsistences mīklu.
2) No mīklas veido 12 bumbiņas. Tās piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Būtiski starp cepumiem atstāt lielas atstarpes, jo cepoties tie izpletīsies!
3) Katrā cepumā iespiež dažas konfektes un liek cepties 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes līdz maliņas sāk kļūt tumši brūnas. Cepumi pēc cepšanas būs mīksti, bet atdziestot sacietēs.