Klasiskās magoņmaizītes. Recepte

Ikvienas ģimenes pavārgrāmatā ir vērts saglabāk magoņmaizīšu recepti. 

Gardas kopā ar siltu pienu!

FOTO: Shutterstock.com

Gardas kopā ar siltu pienu!

Sastāvdaļas

  • 1 /2 kg miltu
  • 200 ml piena
  • 50 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • Paciņa sausā rauga
  • 100 g sviesta vai 5 ēdamkarotes eļļas
  • magones

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana 

  1. Iemaisa raugu siltā ūdenī.
  2. Ieber bļodā pusi no miltiem, sasilda pienu kopā ar sviestu, cukuru un sāli.
  3. Ielej pienu un maisa mīklu.
  4. Pieliek olas un rūpīgi maisa.
  5. Pieber atlikušos miltus un mīca mīklu.
  6. Mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.
  7. Pārklāj mīklu ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz 30 līdz 40 minūtēm, lai tā uzrūgst.
  8. Kamēr mīkla rūgst, sakuļ olu pārziešanai.
  9. Kad mīkla sarūgusi, ņem mazliet mīklas un izrullē to plakanu.
  10. Izrullēto mīklu iesmērē sviestu, pārkaisa ar cukuru un magoņu sēklām.
  11. Mīklu no vienas malas rullē līdz sarullējas pilnībā.
  12. Sarullēto mīklu no viena gala griež aptuveni 5 cm platos gabalos.
  13. Katram gabalam apakšējo malu ar mīklu aizlipina.
  14. Maizītes kārto uz pannas un katru apsmērē ar sakulto olu. 
    Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Saistītie raksti