Klasiskās magoņmaizītes. Recepte
Ikvienas ģimenes pavārgrāmatā ir vērts saglabāk magoņmaizīšu recepti.
Sastāvdaļas
- 1 /2 kg miltu
- 200 ml piena
- 50 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes cukura
- Šķipsniņa sāls
- 2 olas
- Paciņa sausā rauga
- 100 g sviesta vai 5 ēdamkarotes eļļas
- magones
Pagatavošana
- Iemaisa raugu siltā ūdenī.
- Ieber bļodā pusi no miltiem, sasilda pienu kopā ar sviestu, cukuru un sāli.
- Ielej pienu un maisa mīklu.
- Pieliek olas un rūpīgi maisa.
- Pieber atlikušos miltus un mīca mīklu.
- Mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.
- Pārklāj mīklu ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz 30 līdz 40 minūtēm, lai tā uzrūgst.
- Kamēr mīkla rūgst, sakuļ olu pārziešanai.
- Kad mīkla sarūgusi, ņem mazliet mīklas un izrullē to plakanu.
- Izrullēto mīklu iesmērē sviestu, pārkaisa ar cukuru un magoņu sēklām.
- Mīklu no vienas malas rullē līdz sarullējas pilnībā.
- Sarullēto mīklu no viena gala griež aptuveni 5 cm platos gabalos.
- Katram gabalam apakšējo malu ar mīklu aizlipina.
- Maizītes kārto uz pannas un katru apsmērē ar sakulto olu.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.