Rabarberu – meringas kūka jeb vācu omīšu našķis
Pavasarīga, sulīga rabarberu kūka.
Sastāvdaļas:
- 1 kg rabarberi
- 250 g mīksta sviesta
- 100 g cukurs
- šķipsniņa vaniļas
- šķipsniņa sāls
- 1 liela ola
- 250 g miltu
- 2,5 tējkarotes cepampulvera
- ievārījuma cukurs
Meringa (virskārta)
- 100 g jeb 3 olu baltumi
- šķipsniņa sāls
- 100 g cukura
Pagatavošana
Rabarberus sagriež, apber ar cukuru. Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu, miltus un cepampulveri. Mīklu ieklāj kūkas formā, izlīdzinot to ar slapjām rokām. Vidū ieber rabarberus.
Cep krāsnī 180 C apmēram 35 - 40 minūtes. Tad krāsni neizslēdz, bet klāj kūkai pa virsu stingrās putās sakultos olu baltumus jeb meringu un cep vēl 8 minūtes, līdz cepurīte viegli apbrūnē.
Kūka cepta Kārļa muižas virtuvē.