Rabarberu – meringas kūka jeb vācu omīšu našķis

Pavasarīga, sulīga rabarberu kūka.
Rabarberu – meringas kūka jeb vācu omīšu našķis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • 1 kg rabarberi
  • 250 g mīksta sviesta
  • 100 g cukurs
  • šķipsniņa vaniļas
  • šķipsniņa  sāls
  • 1 liela ola
  • 250 g miltu
  • 2,5 tējkarotes cepampulvera
  • ievārījuma cukurs
     

Meringa (virskārta) 

  • 100 g jeb 3 olu baltumi
  • šķipsniņa  sāls
  • 100 g cukura
     
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana
Rabarberus sagriež, apber ar cukuru.  Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu, miltus un cepampulveri.  Mīklu ieklāj kūkas formā, izlīdzinot to ar slapjām rokām. Vidū ieber rabarberus. 
Cep krāsnī 180 C apmēram 35 - 40 minūtes. Tad krāsni neizslēdz, bet klāj kūkai pa virsu stingrās putās sakultos olu baltumus jeb meringu un cep vēl 8 minūtes, līdz cepurīte viegli apbrūnē. 
 

Kūka cepta Kārļa muižas virtuvē.