Krēmīgais rabarberu rausis
Kad rabarberi ir saauguši dārzā un tie pat salikti ziemas krājumiem saldētavā, tad ir īstais laiks cept kārumu visai ģimenei - rabarberu rausi.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pamatnei:
Milti - 300 grami
Sviests istabas temperatūrā - 150 grami
Skābais krējums - 2 ēdamk.
Pildījumam:
Sagriezti rabarberi - 2 līdz 3 saujas
Olas - 2 gab.
Skābais krējums - 6 ēdamk.
Cukurs - 4 ēdamk.
Vaniļas cukurs - 1/3 tējk.
Pagatavošana:
Kārtīgi sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Smilšu mīklu liec
ledusskapī uz pus h, tad izklāj ar to cepamās formas pamatni un
sānu malas. Apakšu sadursti ar dakšu un liec cepties cepeškrāsnī
200 grādos 10 minūtes.
Gatavo pildījumu. Sajauc kopā visas sastāvdaļas izņemot rabarberus. Tos izkārto izceptās mīklas pamatnē, pāri lej tikko sakulto krējuma masu.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 25 - 30 minūtes 180 grādos. Rabarberu rauša gatavību vari pārbaudīt, to izņemot no plīts un nedaudz pakratot. Ja vidus vēl ir šķidrs, tad tas vēl kādu mirkli jācep.