Ātrā vasaras ogu kūka
Kad gribas ko gardu un pašas ceptu un tajā pašā laikā ātri un vienkārši uzmeistarojamu, pamēģini ātro vasaras ogu kūku!
Tev vajadzēs trīs kārtas: mīklas pamatni, vaniļas krēmu, meža un dārza ogas, kādas nu tobrīd ir pieejamas.
Gatavošana 60 minūtes
Vajadzēs:
Mīklai:
- 150 g sviesta
- 100 g cukura
- 3 olas
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 275 g miltu
- 1 citrona rīvēta miziņa
Vaniļas krēmam:
- 2 glāzes piena
- 1/2 glāze cukura
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 tējk. sviesta
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli saberž ar sviestu, pievieno olas, citrona miziņu un samaisa.
- Piesijā miltus un sajauc mīklu.
- To pilda apaļā atveramā formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē.
- Katlā ielej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās brīdim.
- Samaisa cukuru ar kukurūzas cieti un lēnām, nepārtraukti maisot, pieber pienam. Turpina karsēt, līdz krēms sabiezējis.
- Pievieno un iemaisa vaniļas cukuru un sviestu. Atdzesē.
- Mīklas ripu pārziež ar atdzisušu vaniļas krēmu. Visu bagātīgi pārkaisa ar svaigām ogām.
Avots: žurnāls "100 labi padomi" 2011/07