Bezgultēna burkānkūka tievētājiem
Fitnesa trenere un tievēšanas eksperte Agnese Grauduma savā Instagram profilā agnese_fitbody.lv dalās ar viegli pagatavojamām un veselīgām receptēm. Šoreiz diētiskā burkānkūka, kur viens gabals našķa satur tikai 182 kcal.
Sastāvdaļas
(8 gabali)
- 300 g rīvēti burkāni,
- 50 g žāvētas plūmes,
- 100 g bezglutēna miltu mix (var izmantot pilngraudu),
- 2 olas,
- 400 g mīkstais vājpiena biezpiena krēms,
- 1/2 t/k cepamais pulveris,
- mazkaloriju saldinātājs pēc garšas,
- 50 g valrieksti,
- 100 g zemenes,
- eļļa veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
- Plūmes sasmalcina, aplej ar karstu ūdeni, patur 10 min, nokāš.
- Sajauc burkānus, miltus, 50 g biezpiena krēmu, saldinātāju, olas, cepamo pulveri, plūmes, 30 g drupinātus riekstus.
- Ietauko cepamo veidni (man 20 cm, bet ideāli derētu 15 cm), lej iekšā mīklu, cep 180 grādos 50 min.
- Atdzesē, pārgriež gareniski 2 plāksnēs.
- Atlikušo biezpiena krēmu sajauc ar saldinātāju, pilda vidū un uzklāj augšpusē.
- Atlikušos riekstus sasmalcina pulverī, pārkaisa, dekorē ar zemenēm vai citām ogām. Noliek uz nakti ledusskapī savilkties