Siera vafeles uz kociņiem
Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar Annu Pannu piedāvā vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Vafeļu maisījuma
150g mīksta sviesta
200ml silta ūdens
100g Jāņu siera (vai cita sāļā siera pēc izvēles)
2 - 3 ķiploka daiviņas
Šķipsna sāls
6 saulē kaltēti tomāti
Garšvielas un garšaugi pēc izvēles
Bļodā ieber maisījumu vafeļu mīklas pagatavošanai, sajauc to kopā ar sviestu un ūdeni. Kad mīkla gatava, tai pievieno rīvētu vai smalki sagrieztu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sāli, sagrieztus saulē kaltētus tomātus un garšvielas pēc saviem ieskatiem.
Mīklu cep vafeļu pannā, veidojot mazas vafeles. Atceries, ka mīkla satur sieru, tāpēc vafeles var piedegt ātrāk kā ierasts!
Tiklīdz gatavas, vafelēs no sāna iedur kociņus.