Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm un rabarberiem
Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Auzu drumstalu kūkas
maisījuma
200g auksta sviesta + neliels sviesta gabaliņš pannas
ietaukošanai
2 - 4 ēdamkarotes ūdens
1 liels rabarbers
6 - 8 zemenes
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā ieber Auzu drumstalu
kūkas maisījumu. Ierīvē vai iedrupini sviestu un, ar pirkstu galiem
beržot, izveido smilšveida konsistenci. Masai pievieno 2-4
ēdamkarotes ūdens. Mīci mīklu, līdz tā kļuvusi gluda un
viendabīga.
1/3 daļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadali 12 daļās.
Mafinu pannu nosmērē ar gabaliņu sviesta. 12 mīklas gabaliņus savel
bumbiņās un mīklu ar pirkstiem izspaidi plakanu. Ieklāj to
formiņās. Kamēr sagatavo pildījumu, mafinu formu ieliec
ledusskapī.
Rabarberu un zemenes nomazgā, notīri un sagriez smalkos gabaliņos.
Pildi pa virsu mīkliņai. Pa virsu rabarberiem un zemenēm sadrupini
atlikušo mīklu un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes - līdz auglīši
kļuvuši mīksti.