Vegāniska šokolādes siera kūka ar zīda tofu
Ir divu veidu tofu: cietais un zīda tofu. Zīda tofu visbiežāk izmanto dažādu desertu pagatavošanai. Te būs šokolādes siera kūkas recepte!
Kūkai būs nepieciešama dziļā kūku pamatne.
Sastāvdaļas norādītas 8 porcijām
Sastāvdaļas:
Pamatnei
- 150g Oreo
- 30g izkausēts augu sviests
Šokolādes pildījumam
- 340g sasmalcinātas tumšās šokolādes
- 60ml kokosriekstu eļļas
- 350g zīda tofu
- 4 ēdamkarotes izsijāta pūdercukura
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 200ml augu piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- šķipsna jūras sāls
Pagatavošana:
- Veido pamatni: Oreo sasmalcina rupjos gabaliņos virtuves kombainā. Ieber bļodā, pievieno izkausēto sviestu un izmaisa. Kūkas formas pamatnē liek Oreo masu un izlīdzina, to sapresējot. Liek atdzesēties uz 30 minūtēm.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu, bieži maisot.
- Kamēr kausējas šokolāde, zīda tofu, pūdercukuru, citrona sulu, augu pienu un kakao pulveri liek ātrgaitas blenderī un maļ, līdz izveidojas vienmērīga masa. Pievieno kausētās šokolādes masu un atkal sablenderē.
- Sablenderēto pildījuma masu lej uz saplacinātās Oreo pamatnes un ļauj tai sastingt un atpūsties 3 stundas.
- Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar šķipsnu jūras sāls.
Recepte no: http://olivemagazine.com