Bezē rulete ar svaigām vasaras ogām
Fantastiska un viegla recepte, kas reiz noderēs svētkiem. Receptes autore kulināre, saldummīle un kulināra bloga Annapanna.lv veidotāja Anna. Šo kondotorejas brīnumu Anna Panna iesaka gatavot īsi pirms pasniegšanas, tad tekstūra un garšas aizlidinās jūsu garšu kārpiņas uz 7.debesīm!
Bezē rulete
Ruletei:
- 4 olas baltumi
- 250g cukurs
- 1/2 tēj.k. Dr.Oetker vanilīns cukurs
Krēmam:
- 250g Mascarpone
- 100g saldais krejums
- 1-2 ēd.k. pūdercukurs ( pēc garšas)
- ogas vai ievārijums
Pagatavošana
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā puto olasbaltumus. Pamazām
pievieno cukuru un puto līdz cukurs pilnībā izkusis. Olbaltumu
smērē uz cepamās pannas kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzini
to.
Liec cepties krāsnī uz 12 minūtēm, pēc tam pamazini temperatūru uz
160 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Pēc cepšanas bezē plāksnei
uzreiz pārklāj pāri dvieli un ļauj atdziest. pēc tam apgriež
otrādāk, ar cepamo papītu uz augšu.
Tikmēr pagatavo krēmu. Mascarponi samaisi kopā ar pūdercukuru un
saldo krējumu. Saputo līdz izveifojies viendabīgs krēms.
Kad rulete atdzisusi, tai noņem cepamo papīru, pāri smērē krēmu,
saber odziņas vai ievārijumu un rullē ciet. Pārber ar
pūdercukuru.