Plānās ābolu plātsmaizes recepte
Šīs plātsmaizes recepte paredzēta ar pavisam plānu mīklas kārtu, kas satur kopā ābolus. Savā iecienītākajā ābolu plātsmaizes receptē ar Mammamuntetiem.lv dalās pavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas
Mīklai:
- Vistu olas 5 gab.
- Vīnogu kauliņu vai augu eļļa 140 g
- Cukurs 170 g
- Kviešu milti 210 g
- Cepamais pulveris 1 tējk.
Pa virsu kārtošanai:
- Latvijas āboli 16 gab.
- Sviests 40 g
- Cukurs 3 ēdamk.
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem.
- Sajauc mīklas sastāvdaļas.
- Sagriez ābolus, izgriežot serdes.
- Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru.
- Pārlej ar mīklu. Pa virsu liec ābolu šķēles. Pārber cukuru 2–3 ēdamk. + pamīšus uzrīvē sviestu.
- Cep 25 minūtes cepeškrāsns zemākajā plauktā.