Biešu šokolādes kūka
Sastāvdaļas:
• “Dobeles dzirnavnieka” Šokolādes kēksa
maisījums,
• 60 ml piena,
• 135 g eļļas,
• 200 g vārītu biešu,
• Sviests vai eļļa formas ietaukošanai,
• 150 ml saldā krējuma,
• 150 g šokolādes (iesakām izmantot pusi piena, pusi
- tumšo šokolādi),
• 1 ēdamkarote sviesta,
• Šokolādes skaidiņas dekorēšanai.
Pagatavošana:
1. Kūkas formu (aptuveni 26 cm diametrā) ietauko,
apakšā ieklāj cepamo papīru.
2. Vārītās bietes sablenderē vai smalki sarīvē.
3. Lielā bļodā liek Šokolādes kēksa maisījumu. Pievieno
eļļu, pienu un sablenderētās bietes. Sajauc, līdz masa kļuvusi
viendabīga.
4. Mīklu liek kūkas formā. Cep iepriekš sakarsētā
krāsnī 180 grādu temperatūrā, 35-40 minūtes (līdz, iedurot bambusa
kociņu kūkas vidū, tam nav pielipusi jēla mīkla). Izņem no krāsns
un ļauj pilnībā atdzist.
5. Nelielā bļodiņā ieliek šokolādi un sviestu.
Katliņā uzvāra saldo krējumu, pārlej ar to šokolādi un sviestu.
Ļauj pastāvēt 30 sekundes un masu maisa, līdz šokolāde izkususi, un
izveidojusies viendabīga masa. Atstāj to atdzist līdz istabas
temperatūrai, tad ieliek ledusskapī.
6. Kad kūka pilnībā atdzisusi, auksto krēmu ar
mikseri nedaudz saputo, līdz tas kļuvis stingrāks. Kūkas virspusi
apziež ar krēmu un dekorē.