Banoffe banānu un iebiezinātā piena kūka
Saldo un ātri pagatavojamo kūku klasika, izmantojot latviskos Selgas cepumus.
Sastāvdaļas
Pamatam:
- 300 g klasisko cepumu "Selga"
- 150 g sviesta
- pildījumam:
- 400 g (viena bundžiņa) vārīta iebiezinātā piena
- 400 ml saldā krējuma
- 30 g pūdercukura
- 4 banāni
- vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
- + dekorēšanai noderēs sasmalcināta šokolāde
Pagatavošana:
Cepumus samaļ drupačās izmantojot virtuves kombainu, kartupeļu
mīcāmo stampiņu vai mīklas rulli, tad drupačas sajauc ar izkausētu
sviestu, saber ietaukotā cepamformā (vēlams tādā, kurai ir noņemams
dupsis), izlīdzina, stingri piespiež apakšpusei un izveido arī
tādas stingrākas apm. 2 cm augstas maliņas.
Cepumu pamatni liek saldētavā atdzist un sastingt 20 - 25 min.
Kad pamatne sagatavojusies, tās iekšpusē vienmērīgi izlīdzina
vārītu iebiezināto pienu un to pārklāj ar banānu šķēlītēm.
Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu vai vaniļas
cukuru sakuļ stingrās putās un ar tām pārklāj banānus viducī
veidojot tādu kā uzkalniņu.
Beigu beigās visu smukumam pārber ar sasmalcinātu šokolādi.
Banānu pīrāgs ir gatavs ēšanai.