Banānu un ruma kūka ar asumiņu

Asumiņu šeit piešķir garšvielas, jo rums noder tik vien kā aromātam. Ja vēlas izteiktāku garšu, tad baltā cukura vietā izmanto brūno vai pat tumšo muskovado cukuru.

 

Banānu un ruma kūka ar asumiņu

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 200 g miltu
  • 150 g rozīņu
  • 100 g valriekstu, izlobīti un sasmalcināti
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • ½ tējk. muskatrieksta
  • ½ tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 3 gatavi banāni
  • 4 ēdk. tumšā ruma
  • 3 olas, sakultas
  • 125 g sviesta

 

Pagatavošana (75 min)
Sakul sviestu ar cukuru. Banānus saspaidi ar dakšiņu, pievieno rumu un pievieno sviesta un cukura masai. Pa vienai pievieno sakultās olas.

Miltus ar garšvielām un riekstiem, rozīnēm sajauc atsevišķā bļodā. Pievieno sakultai masai un visu labi izmaisi.

Liec kūkas vai kēksa veidnē un cep aptuveni stundu 190 grādos. Pasniedz ar putukrējumu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas