Mazās pavlovas kūciņas
Iesaka kulinārijas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo”
Sastāvdaļas:
Kūkai:
4 olas
20 g cukura
1 šķipsniņa sāls
180 g pūdercukurs
2 ēd.k. kukurūzas cietes
1 ēd.k. citronu sula
Krēmam:
200 ml saldā krējuma
20 g cukura
1 - 2 glāzes ogu dekorēšanai
Pagatavošana
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
2. Ļoti uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem (ja kaut viens grams dzeltenuma iekritīs olā, tad tā nesaputosies).
3. Olu baltumus liek tīrā un sausā bļodā, pievieno cukuru, sāli un puto, līdz var apgriezt bļodu kājām gaisā un baltums nekrīt ārā.
4. Turpina putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru (viss kopā aizņems līdz 10 min). Ar karoti traukā iecilā kukurūzas cieti un citronu sulu.
5. Uz cepampannas izklāj cepampapīru un izkārto masu kūciņām nelielos, apmēram 2 - 3 cm augstos aplīšos.
4. Liek kūku krāsnī, uzreiz samazina cepšanas temperatūru līdz 115 grādiem un cep 1h 15min. Kad laiks pagājis, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī pakāpeniski atdzesēties.
5. Pagatavo putukrējumu – saputo saldo krējumu kopā ar cukuru.
6. Kad kūka atdzisusi, pirms pasniegšanas tai virsū klāj putukrējumu un izdekorē ar ogām.