Earl grey maizītes
Earl grey ir Ceilonas melnā tēja ar bergamota aromātu un garšu. To Angļi ne tikai dzer ar pienu, bet iecienījuši izmantot cepumu, kūku un mafinu gatavošanā.
Sastāvdaļas
- 250 g kviešu miltu
- 150 g pilngraudu kviešu miltu
- 50 g cukura
- 2 tējk. sausā rauga
- 3 paciņas Earl grey tējas
- 1 tējk. sāls
- 2 citronu miza (un sula no viena citrona)
- 50 g sviesta
- 225 ml piena
- 150 g rozīnes
- 50 g žāvētas citronu vai apelsīnu miziņas
Pagatavošana
Pagatavošana
Iepriekšējā naktī sagatavo augļus. Divus tējas maisiņus aplej ar
250 ml karstu ūdeni. Kamēr ūdens vēl karsts, iemaisi tajā rozīnes
un žāvētās citrusaugļu miziņas.
Bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu, vienas tējas paciņas saturu,
sāli un citrona miziņu. Sviestu atlaidini un iemīci miltos līdz
veidojas drupačas.
Citā traukā samaisi citrona sulu ar pienu. Lēnām to pievieno
mīklai. Turpini mīcīt vēl 10 minūtes. Pārklāj ar mitru dvieli un
atstāj uzbriest. Mīklai ir jādubultojas izmērā.
Kad mīkla dubultojusies izmērā, tai pievieno nosusinātas rozīnes un
citrusaugļu miziņas un maigi samīca. No mīklas izveido 8 bumbiņas,
ko izvieto uz plāts. Apklāj ar eļļu, pārklāj ar mitru dvieli un
ļauj uzbriest, tām ir jāpalielinās dubultā.
Maizītes cep 180 grādos 20 minūtes.