Nabagu torte - itāļu zemnieku gardums
Itālijā to bieži cepa trūcīgi ļaudis, kam vienkāršās sastāvdaļas bija pa kabatai.
Sastāvdaļas:
- tumšais rums - 125 ml
- rozīnes bez kauliņiem - 200 g
- saziedējusi baltmaize - 350 g
- piens - 1 l
- sviests - 100 g
- cukurs - 250 g
- olas - 5 gab
- viena rīvēta citrona miziņa
- sviests un rīvmaize veidnei
Pagatavošana (1 h 15 min)
Uzkarsē krāsni līdz +180 C. Rozīnes mērcē rumā 30 minūtes. Maizi
sagriež nelielos kubiciņos un ieliek lielā bļodā. Uzvāra pienu,
pievieno sviestu un cukuru, samaisa. Kad viss piens sasūcies maizē
(apmēram pēc 30 minūtēm), pievieno sakultas olas, nosusinātas
rozīnes un citrona miziņu.
Rūpīgi samaisa un liek kūku veidnē.
Cep 30 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaini brūna. Pasniedz karstu vai
atdzesētu līdz istabas temperatūrai.