Švarcvaldes torte
Šī recepte radusies Švarcvaldes apvidū Dienvidvācijā.
Sastāvdaļas:
- Kviešu milti - 250 gr
- Kakao - 100 g
- Dzeramā soda vai cepam pulveris - 1/2 tējkarotes
- Sāls - 1 tējkarote
- Sviests - 250 gr
- Cukurs - 300 gr
- Olas - 2 gab
- Vaniļas ekstrakts - 2 tējkarotes
- Paniņas - 375 ml
- Ķiršu brendijs - 125 ml
- Pūdercukurs - 400 gr
- Stipras kafijas pupiņas - 1 ēdamkarote
- Konservēti ķirši bez kauliņiem - 400 gr
- Putukrējums - 500 ml
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni līdz + 180 C. Lielā bļodā iesijā miltus, kakao,
dzeramo sodu un sāli. Saputo pusi sviesta un cukuru. Pievieno olas
un 1 tējkaroti vaniļas. Pakāpeniski un pamīšus pievieno miltus un
paniņas. Divās (20 cm diametrā) kūku veidnēs ieklāj cepamo
papīru.
Sadala mīklu uz pusēm un liek veidnēs. Cep 30 - 40 minūtes, līdz
mīkla vairs nelīp pie tajā iedurtā kociņa. Atdzesē uz
režģa.
Noņem tortes plāksnēm papīru un un katru no tām horizontāli
pārgriež. Apslaka ar ķiršu brendiju.
Lielā bļodā puto atlikušo sviestu un pūdercukuru, līdz iegūst gaišu
krēmīgu masu.
Pievieno kafiju un saputo viendabīgā krēmā. Pārziež mīklas plātni
ar 1/2 krēma un pārliek ar 120 gr ķiršu. Atkārto procedūru ar
pārējām plāksnēm.
Atsevišķā traukā saputo putukrējumu un un atlikušo vaniļu. Pārziež
tortes virsu un rotā ar atlikušajiem ķiršiem.