1000 kārtu kūka ar apelsīnu marmelādi
Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas
- 1 iepakojums (400 g) saldētas kārtainās sviesta mīklas Selection by Rimi
- 150 g apelsīnu marmelādes Selection by Rimi
Krēmam
- 3 bio olu dzeltenumi Rimi
- 200 g saldā krējuma Rimi
- 50 g sviesta Rimi
- 120 g cukura Rimi
- 1,5 ēd. k. kukurūzas cietes
- 250 g siera Mascarpone
- Puse vaniļas pāksts
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec
starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla
nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas. Cep 25 minūtes cepeškrāsns
vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.
Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru,
pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām. Sildi ūdens
peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē. Noņem
no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus.
Atdzesē ledusskapī. Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone
sieru.
Kārto kūku: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied
apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari
veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.