1000 kārtu kūka ar apelsīnu marmelādi

Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

Gardā kūka no vairākiem slāņiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardā kūka no vairākiem slāņiem

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums (400 g) saldētas kārtainās sviesta mīklas Selection by Rimi 
  • 150 g apelsīnu marmelādes Selection by Rimi

Krēmam

  • 3 bio olu dzeltenumi Rimi
  • 200 g saldā krējuma Rimi
  • 50 g sviesta Rimi 
  • 120 g cukura Rimi 
  • 1,5 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 250 g siera Mascarpone 
  • Puse vaniļas pāksts
     

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Četras mīklas kārtas liec starp 2 cepampapīriem un 2 pannām, lai cepšanas procesā mīkla nepaceltos, bet veidotu ciešas kārtas. Cep 25 minūtes cepeškrāsns vidējā plauktā. Gatavās plāksnes atdzesē.

Gatavo krēmu. Sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu ar vaniļas sēkliņām. Sildi ūdens peldē, pievieno kukurūzu cieti un maisi, līdz krēms sabiezē. Noņem no ūdens peldes un turpini maisīt, pievienojot sviesta kubiņus. Atdzesē ledusskapī. Krēmu pirms pasniegšanas saputo ar Mascarpone sieru. 

Kārto kūku: uz ceptās mīklas plāksnes uzzied apelsīnu marmelādi, liec krēmu un nākamo mīklas plāksni. Tā vari veidot tik kūkas kārtu, cik vēlies.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas