Pekanriekstu batoniņi
Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā 3 receptes gardumiem, ko viegli pagatavot un ērti iepakot burciņās, tūtās un kastītēs, lai droši nogādātu adresātiem. Šeit recepte veselīgajiem un garšīgajiem pekanriekstu batoniņiem.
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
• 200 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
“Ekstra”
• 160 g sviesta un papildu sviests ietaukošanai
• 80 g baltā cukura
• šķipsna sāls
Pildījumam:
• 2 ēdamkarotes “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
“Ekstra”
• 150 g pekanriekstu
• 2 olas
• 80 g brūnā cukura (ieteicams Muscovado)
• 70 g baltā cukura
• 100 g sviesta
• šķipsna sāls
• 2 ēdamkarotes piena
Pagatavošana:
1. Gatavo pamatni. Sviestu sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri.
Pievieno sāli un miltus. Mīca, līdz izveidojas drumstalaina mīkla.
Pievieno ēdamkaroti ūdens un saveļ mīklu bumbā. Mīklu liek veidnē
(aptuveni 20x20 cm), kurā ieklāts cepamais papīrs, izlīdzina vai
izrullē un liek saldētavā uz 10 minūtēm sastingt.
2. Veidni liek krāsnī, kas sakarsēta līdz 170 grādiem, un cep 15-20
minūtes, līdz pamatne sāk kļūt viegli zeltaini brūna.
3. Kamēr pamatne cepas, gatavo pildījumu. Pekanriekstus ar lielu
nazi sasmalcina mazākos gabaliņos. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ
olas. Pievieno abu veidu cukuru un sajauc. Pievieno šķipsnu sāls,
izkausētu sviestu, miltus un pienu. Maisa, līdz iegūta viendabīga,
šķidra masa, tad iemaisa pekanriekstus.
4. Karstajai pamatnei pārlej pildījumu. Liek atpakaļ krāsnī un cep
30 minūtes - līdz pildījums vairs nav šķidrs (pārbauda, pakustinot
veidni) un virspuse izskatās apbrūnējusi.
5. Izņem no krāsns un ļauj atdzist veidnē. Kad pilnībā atdzisis,
sagriež kvadrātiņos.