Sulīgu un kraukšķīgu čebureku recepte
Pat ja tev ir abas kreisās rokas, tev noteikti sanāks sulīgi, ar skaistiem gaisa burbulīšiem pārpilni čebureki.
Sastāvdaļas mīklai:
- 500 g milti
- 1 t. k sāls
- 1 ola
- 100 g sviests
- 250 ml verdošs ūdens
Pildījums:
- 500 g malta gaļa
- 2 lieli sīpoli
- Sāls, pipari
- 150 ml ūdens(buljons)
Pagatavošana:
Miltos ieber sāli. Tad pievieno verdošu ūdeni un ar karoti samaisi līdz irdenām drupačām. Izkausē sviestu, tajā iemaisi olu. Sviestu ar olu pievieno miltu masai.
Mīci mīklu. Mīklai vairāk miltus nepievieno. Mīkla sanāk maiga, vijīga. Apsedz to ar dvieli vai pārtikas plēvi un 30 min. atpūtini.
Uz rupjās rīves sarīvē divus lielus sīpolus. Tie jārīvē, lai būtu sulīga masa. Pievieno tos maltai gaļai.
Pieber sāli, piparus un aukstu ūdeni, vai buljonu, lai pildījums būtu sulīgs.
Gatavo mīklu sadali 12 daļās. Veidojot čeburekus miltus vairāk nevajadzēs, jo gatavā mīkla pie virsmas nelīp, ļoti labi rullējas.Cep eļļā uz pannas no abām pusēm, ar karoti dāsni aplaistot virspusi. Lai izdodas!