Laima un iebiezinātā piena krēmkūka
Kūku pagatavot ir gaužām vienkārši un ātri, taču atvēli vismaz 4 stundas Indijas riekstu mērcēšanai, 4 stundas kūkas stindzināšanai saldētavā un pusotru stundu stindzināšanai ledusskapī. Tad gan, ņem ārā un cienā draugus!
Sastāvdaļas
Pamatnei
- 200 g mandeļu
- 200 g dateļu
Krēmam - 300 g Indijas riekstu, izmērcētu
- 170–200 ml iebiezinātā piena
- 4 laimi, sula un rīvēta miziņa
Pagatavošana
(20 min 10 porcijas)
Pamatnei sablendē viendabīgā masā mandeles un dateles. Masu sadala 10 porcijās un sablīvē trauciņa dibenā.
Krēmam sablendē Indijas riekstus, kam pievieno laima sulu un iebiezināto pienu, un visu vēlreiz sablendē. Uzlej uz pamatnes un pa virsu uzber rīvēto laima miziņu.
Liek stingt saldētavā, pēc tam trauciņus ar krēmkūku pārvieto uz ledusskapi.