Kanēļkūka ar pistāciju riekstiņiem

Māca Spināti un Sviests saimniece Ieva Salmane. Šīs kūkas skaistums ir tas, ka tā top no vienkāršiem, mājās parasti atrodamiem produktiem. Pistācijas vari aizstāt ar citiem riekstiem vai nelikt vispār. Sezonā to vari papildināt ar svaigiem sagrieztiem rabarberiem, ogām, āboliem.
Kanēļkūka ar pistāciju riekstiņiem

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas
 

Drupačām:

  • 60 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 60 g brūnā cukura
  • 40 g sadrupinātu pistāciju
  • 1 tējk. kanēļa


     

Kūkai:

  • 190 g miltu
  • 140 g cukura
  • 130 g sviesta
  • 60 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls

     

Kanēļa starpslānim:

  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. cukura
     

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Vispirms pagatavo drupačas: liec miksera traukā sviestu, miltus, cukuru un kanēli. Visu maisi, līdz veidojas drupana masa. Saber bļodā, iejauc pistācijas.

 

Miksera trauku nemazgā! Liec tajā kūkai paredzēto sviestu, cukuru un saputo. Pieliec sāli, olu un skābo krējumu. Visu puto, līdz masa kļuvusi vieglāka un apjomīgāka. Nekas, ka tā nav viendabīga un izskatās saziedējusi. Iemaisi miltus un cepamo pulveri. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un iepurini tajā miltus.

 

Sajauc kanēli ar cukuru. Liec formā pusi mīklas un izlīdzini. Dāsni pārkaisi ar kanēļa un cukura maisījumu. Liec virsū pikas no atlikušās mīklas un ar mitriem pirkstiem vieglītēm izlīdzini.

 

Uzber drupačas un cep 180 grādus karstā krāsnī 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurts kūkas biezākajā vietā, tas ir sauss, kūka ir gatava.