Apēdam kabačus! Šoreiz izcep kabaču maizi
Kad jau izbaudīti pildītie kabači, ceptie kabači un kabaču sautējums, bet kabači tikai turpina dārzā augt un augt, ir laiks izcept kabaču maizi!
Pārbaudītu recepti piedāvā tētis un pavārs Normunds.
Nepieciešams:
- 500 g kabacis (bez sēklām un mizas)
- 200 g kefīrs (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- Sāls 1 tējkarote
- Cukurs 1 tējkarote
- Raugs 1 ēdamkarote
- Milti 300 g vai nedaudz vairāk (atkarīgs no kabača sulīguma)
Pagatavošana
- Sarīvē kabaci, un sajauc ar olu un kefīru.
- Sajauc miltus ar raugu, sāli un cukuru.
- Savieno abas sastāvdaļas un atstāj traukā izrūgt vismaz uz vienu stundu.
- Mīklu atkal nedaudz izmīca, pievienojot miltus, ja nepieciešams. Mīklai jābūt nedaudz ķepīgai.
- Lej mīklu maizes cepamformā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 1h 30 minūtes.
Labu ēstgribu!