Apēdam kabačus! Šoreiz izcep kabaču maizi
Kad jau izbaudīti pildītie kabači, ceptie kabači un kabaču sautējums, bet kabači tikai turpina dārzā augt un augt, ir laiks izcept kabaču maizi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Liec lietā kabačus un izcep citādāku maizi!
Pārbaudītu recepti piedāvā tētis un pavārs Normunds.
Nepieciešams:
- 500 g kabacis (bez sēklām un mizas)
- 200 g kefīrs (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- Sāls 1 tējkarote
- Cukurs 1 tējkarote
- Raugs 1 ēdamkarote
- Milti 300 g vai nedaudz vairāk (atkarīgs no kabača sulīguma)
Pagatavošana
- Sarīvē kabaci, un sajauc ar olu un kefīru.
- Sajauc miltus ar raugu, sāli un cukuru.
- Savieno abas sastāvdaļas un atstāj traukā izrūgt vismaz uz vienu stundu.
- Mīklu atkal nedaudz izmīca, pievienojot miltus, ja nepieciešams. Mīklai jābūt nedaudz ķepīgai.
- Lej mīklu maizes cepamformā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 1h 30 minūtes.
Labu ēstgribu!