Vegāniskā bezē kūka ar ogām

Vegāniskā bezē torti vai lazdu riekstu kūku, kas dekorēta ar bērnu iecienītākajām ogām.
Vegāniskā bezē kūka ar ogām

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

Bezē pamatnei

Šķidrums no vienas 400g kārbas ar konservētiem turku zirņiem (150 ml, istabas temperatūrā)

200 g cukura

šķipsniņa sāls

 

Cepumiem

80 g zemesriekstu sviesta

2 ēdamk. cukurniedru sīrupa

60 g auzu miltu

60 g mandeļu miltu

1/2 tējk. malta kanēļa

1 tējk. vaniļas cukura

 

Krēmam

800 ml kokosriekstu piena (pirms izmantošanas dažas stundas atdzesēt ledusskapī)

1 tējk. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta

200 g aveņu

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Pievieno turku zirņu šķidrumam šķipsniņu sāls, sāc to putot ar mikseri vidēji lēnā tempā. Kad parādās pirmās putas, palielini putošanas ātrumu un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno masai cukuru. Kad pievienots viss cukurs, puto masu vēl 8-10 minūtes, līdz veidojas stingras putas.

 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C karstumam. Uz cepamā papīra uzzīmē divus apļus aptuveni 20 cm diametrā vai taisnstūrus 20x15cm. Bezē masu sadali divās līdzīgās daļās un katru daļu izlīdzini uz cepampapīra iepriekš iezīmētajā formā.

 

Liec bezē cepties cepeškrāsnī, uzreiz pēc ielikšanas temperatūru samazinot līdz 110°C, cep ~ 1 st un 15 minūtes un pēc tam atdzesē.

 

Visas cepumu sastāvdaļas samīci bļodā, lai iegūtu viendabīgu masu. Mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezā kārtā un izgriez no tās jebkādas formas cepumus.

 

Cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini. Izņem tos no krāsns, atdzesē un sadrupini palielās drupačās.

 

Uzmanīgi atver atdzesētās kokosriekstu piena kārbas – kārbas augšpusē būs noslāņojies biezs kokosriekstu krēms.

 

Noņem no kārbas augšas kokosriekstu krēma kārtu (šķidrums nebūs jāizmanto), saputo to ar mikseri vai slotiņu, pievienojot vaniļu.

 

Uz vienas atdzesētās bezē kārtas uzklāj pusi no putotā kokosriekstu krēma, uzber pusi no drupinātajiem cepumiem, uzliec avenes. Liec virsū otru bezē kārtu, ko pārklāj ar atlikušo kokosriekstu krēmu, cepumiem un ogām.

 

Gatavo kūku pirms baudīšanas vismaz pusstundu atdzesē ledusskapī.

 

Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.