Lazdu riekstu kūka
Sastāvdaļas:
Biskvītam
50 ml olīveļļas
1 ola
100 g brūnā cukura
10 ml ābolu vai vīnogu etiķa
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. cepamā pulvera
160 g kviešu miltu (var izmantot 80 g pilngraudu miltu un 80 g augstākā labuma miltu)
40 g kakao
šķipsniņa sāls
250 ml paniņu
Krēmam
250 g maskarpones siera
250 g grieķu jogurta
1 ēdamk. medus
70 g melnās šokolādes
50 g piena
100 g grauzdētu lazdu riekstu
2 ēdamk. cukurniedru sīrupa
Rotāšanai
avenes
bērna iecienītākie saldumi
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Samaisi eļļu ar olu, pielej klāt etiķi un pievieno sodu, pieber masai cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli, visu kārtīgi samaisi.
Pielej masai paniņas un vēlreiz samaisi.
Ietauko veidni (18-24 cm diametrā), ielej tajā biskvīta mīklu un cep aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar pienu, nedaudz atdzesē.
Saputo grieķu jogurtu ar maskarpones sieru, sīrupu, šokolādes un piena maisījumu. Rupji sakapā grauzdētus lazdu riekstus un iemaisi tos krēmā.
Sagriez izcepto biskvītu gareniski trīs daļās. Kārto biskvīta daļas vienu uz otras, pārklājot katru daļu ar krēmu.
Kad visas trīs daļas sakārtotas viena uz otras ar krēmu apsmērē arī kūkas ārējo malu un liec torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Izrotā kūku ar svaigām ogām un bērna mīļākajiem kārumiem.
Baudi atdzesētu.