Ābolu "Šarlote" ar biezpienu
Šarlote ir populārākā rudens kūka. Pamēģini to pagatavot pēc jaunas receptes, un tas kļūs par īstu bestselleru tavā virtuvē.
Sastāvdaļas
- Biezpiens – 200 g
- Olas — 4 gab.
- Cukurs - 150 g
- Āboli — 2 gab.
- Milti – 200 g
- Cepamais pulveris - 1 iepakojums
- Skābais krējums — 3 ēd. k.
- Pūdercukurs dekorēšanai — 1 ēd.k.
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas un cukuru līdz gaisīgu putu konsistencei.
- Pievieno biezpienu, skābo krējumu un šķipsniņu sāls. Sajauc visu ar mikseri.
- Pievieno miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa.
- Cepamo trauku ieziež ar augu eļļu, izkārto mīklu.
- Ābolus sagriež šķēlītēs un liek virsū mīklai.
- Liek uzkarsētu cepeškrāsni 35-40 minūtes 180 grādos.
- Atdzesēto pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru.