Maigā suflē torte "Putna piens"
Sastāvdaļas:
Mīklai
- 6 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 150 g kviešu miltu
- 5 g vanilīna
- 1 tējkarote dzeramās sodas
Sviestu ar cukuru saputo, pievieno dzeltenumu, vanilīnu, dzeramo sodu un miltus. Labi samaisa. Izcep divus biskvītus. Atdzisušos biskvītus pārziež ar biezu kārtu krēma, tortes virspusi un sānus pārklāj ar šokolādes galzūru.
Krēmam
- 6 olu baltumi
- 300 g cukura
- 17 g želatīna
- 150 g sviesta
- 150 g iebiezinātā piena
- 2 g citronskābes
Želatīnu noskalo un iemērc aukstā vārītā ūdenī (150 g) uz 2 stundām. Pēc tam ūdenim ar uzbriedušu želatīnu pievieno cukuru (150 g) un citronskābi. Silda, līdz cukurs izkusis. Saputo olu baltumus ar 150 g cukura un pievieno siltu cukura un želantīna šķīdumu. Tad pievieno vanilīnu un visu atdzesē. Atsevišķi saputo sviestu ar iebiezinātu pienu, pakāpeniski pievieno to olu baltuma masai ar želatīnu un cukura šķīdumu, nepārtraukti putojot.
Glazūra
- 1 liela šokolādes tāfelīte
- 5 ēdamkarotes pilnpiena
Visu izkausē un ātri pārklāj tortei, lai veidotos glazūra.