Svētku deserts "Daudz laimes, Latvija!"

Sastāvdaļas 4 lieliem un maziem ēdājiem.
Receptes autore ir Gunta Rišķe, piecu bērnu māmiņa.

FOTO: Shutterstock.com

Receptes autore ir Gunta Rišķe, piecu bērnu māmiņa.

Sastāvdaļas:

  • 75 g baltās šokolādes
  • 75 g (3/4 dl) saldā krējuma
  • 75 g sablendēts biezpiens
  • 75 g saldētas avenes
  • 2 ēdamk. cukura
     


Pagatavošana 

  1. Sasmalcini šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē.
  2. Viegli saputo saldo krējumu.
  3. Uzmanīgi iecilā izkausēto šokolādi un biezpienu putukrējumā.
  4. Krēmu liec glāzēs un ļauj tam atdzist ledusskapī (~ 30 min.).
  5. Tikmēr atlaidini avenes un samaisi tās ar cukuru. Vari arī sablendēt, lai masa būtu vienmērīgāka.
  6. Pārlej aveņu mērci pār baltās šokolādes krēmu un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

 

Reklāma
Reklāma

Padoms!

Ja mājās nav avenes, tās droši var aizstāt arī ar zemenēm vai kādām citām ogām pēc izvēles, bet baltās šokolādes vietā vari izmantot dabīgo jogurtu.

Saistītie raksti