Piparkūku maize - populāra Ziemassvētku recepte no Ziemeļanglijas

Vienkārša un mīksta saldā maize, iecienīta Ziemeļanglijā, tāpēc to dēvē par "Yorkshire Parkin". Ar dienām kļūst tikai labāka. Pasniedz ar tasi tējas.
Ja vēlies dažādot piparkūku maizes garšu, variē ar cukuru! Baltā cukura vietā vari ņemt, piemēram, muskavado, bet daļu zeltainā sīrupa aizstāt ar tumšo sīrupu vai iesala sīrupu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies dažādot piparkūku maizes garšu, variē ar cukuru! Baltā cukura vietā vari ņemt, piemēram, muskavado, bet daļu zeltainā sīrupa aizstāt ar tumšo sīrupu vai iesala sīrupu.

1,5 stundas gatavošanai
4 porcijas

  • 225 g miltu
  • 200 ml piena
  • 110 g zeltainā sīrupa
  • 110 g cukura
  • 55 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 tējk. kaltēta, malta ingvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
     

Foto: PantherMedia / Monkeybusiness Images

 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Ietauko standarta cepamo trauku. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un ingveru.

Kastrolī uz mazas uguns uzkarsē sviestu un zeltaino sīrupu, maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

Iesit olu pienā un labi samaisi.

Reklāma
Reklāma

 

Pakāpeniski iemaisi miltos sīrupa un sviesta maisījumu un samaisi; masai jāsanāk biezai.

Pievieno tai piena un olu maisījumu un maisi, līdz masa ir viendabīga un maiga. Tad lej to ietaukotajā formā un izlīdzini.

Cep aptuveni stundu, gatavību pārbaudi, kūkas vidū iedurot koka iesmiņu. Izņemot tam ir jābūt sausam.

 

Izmēģini
Piparkūku vari glazēt. Sajauc 150 g pūdercukura ar smalki rīvētu miziņu no viena apelsīna un sulu. Ar šo glazūru pārklāj atdzesētu piparkūku un ļauj, lai sastingst.

Ja vēlies dažādot piparkūku maizes garšu, variē ar cukuru! Baltā cukura vietā vari ņemt, piemēram, muskavado, bet daļu zeltainā sīrupa aizstāt ar tumšo sīrupu vai iesala sīrupu.