Aromātiskie ingvera un medus cepumi
“Ziemassvētku sajūta rodas tieši dāvanu gatavošanā citiem, jo tās vienmēr ir no sirds. Cepumu asortu izlase kastītē ir brīnišķīga izvēle. Tāda dāvana noteikti spēs radīt svētku noskaņu katru reizi, kad uz to paskatīsies vai pasmaržos,” stāsta ēdienu blogere un “Instagram” konta @dilailalv autore Laila Smeile.
Sastāvdaļas:
- 100 g “Herkuless” pilngraudu rudzu miltu;
- 100 g rīsu miltu;
- 100 g “Herkuless” pilngraudu auzu miltu;
- 50 g kokosriekstu miltu;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- 2 tējkarotes malta ingvera;
- 1 tējkarote malta kardamona;
- 1 tējkarote malta kanēļa;
- 1 tējkarote malta muskatrieksta;
- 5 tējkarotes pulverveida zeltas krāsvielas (pēc izvēles);
- 60 g kokosriekstu eļļas;
- 90 g medus;
- 50 g lielogu dzērveņu (pēc izvēles);
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu cukura;
- 2 olas.
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sajauc kopā sausās sastāvdaļas (garšvielas, cepamo pulveri un zelta pulveri).
- Katliņā uz lēnas uguns izkausē medu, kokosriekstu eļļu un cukuru. Pēc tam noliek malā atdzist.
- Kad medus masa vairs nav karsta, pievieno olas un visu kārtīgi samaisa.
- Medus masu sajauc ar miltiem.
- Samīca mīklu. Sagatavoto mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.
- Izrullē aptuveni 5 mm biezu mīklas plātni, no tās izspiež dažādas formas cepumus.
- Cep 180 grādu karstumā 8-10 minūtes. Ļoti svarīgi ir nepārcept!
- Pievienotās dzērvenes un zelta pulveris izmanto dekorēšanai pēc izvēles. Zelta pulveris liks cepumiem vizuļot, bet dzērvenes smalkie gabaliņi piešķirs skaistus krāsu akcentus. Dzērveņu vietā var likt smalki samaltus pekanriekstus vai valriekstus, kā arī rīvētu apelsīna miziņu.
Lai lieliski garšo!