Gaisīgi un mīksti žagariņi

Vēl viens našķis, no kura neviens nespēs atteikties, ir žagariņi! Šo bērnības klasiku var izmantot kā sirsnīgu dāvanu svētkos, kas atsauks prātā patīkamas atmiņas.
Žagariņi kā no bērnības.

FOTO: Publicitātes foto

Žagariņi kā no bērnības.

“Paštaisītas dāvanas ir labākais, ko varam dot saviem tuvajiem cilvēkiem. No tām staro ieguldītā mīlestība, turklāt šāds pārsteigums vienmēr būs neatkārtojams, par ko dāvanas saņēmējs jutīsies vairāk nekā īpaši,” atklāj ēdienu blogere un “Instagram” konta @druskuapstajies autore Elizabete Dzierkale. 

 

Sastāvdaļas:

  • “Herkuless” žagariņu miltu maisījums;
  • 50 g sviesta;
  • 140 ml ūdens;
  • “Herkuless” kviešu milti galda virsmas pārkaisīšanai;
  • 0,5 – 1 litrs augu eļļas.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  1. Ieber bļodā maisījumu no iepakojuma nr.1, kā arī sauso raugu no atsevišķā iepakojuma.
  2. Izkausē 50 g sviesta un noliek malā atdzist.
  3. Izkausēto sviestu samaisa ar 140 ml silta ūdens un iejauc sausajās sastāvdaļās, iegūstot mīkstu mīklu.
  4. Mīklu bļodā pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek uzbriest 15 līdz 20 minūtes. Tas ir svarīgi, lai žagariņi būtu mīkstāki.
  5. Pārkaisa galda virsmu ar miltiem, izņem mīklu un izrullē aptuveni 3 – 4 mm biezumā.
  6. Mīklas loksni sagriež 2 – 2,5 cm platās un 10 – 12 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vidū iegriež garenisku līniju, vienu strēmeles galu izvelk cauri, it kā sasietu cilpu.
  7. Katlā uzkarsē 0,5 – 1 litru eļļas (atkarībā no katla lieluma). Cep mīklas strēmelītes no abām pusēm, līdz tās zeltainas.
  8. Izņem apceptos žagariņus uz papīra dvieļa nosusināties. Nobeigumā pārkaisa ar pūdercukuru no iepakojuma nr.2 un pasniedz.

 

Labu apetīti!

 

Saistītie raksti