Jogurta kūka bez miltiem
Ja garšo deserti, bet piedomā pie figūras, izvēlies recepti, kurā nav miltu. Šī jogurta kūka ir viegla, gaisīga un sulīga. Papildini to ar augļiem!
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 400 g grieķu jogurts
- 100 g cukurs
- 50 g kartupeļu ciete
- viena citrona miziņa
- 1 tējk. cepamā pulvera
- pūdercukurs dekorēšanai
- cepamais trauks diametrā 20 cm
Pagatavošana
- Atdali olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus un cukuru sajauc ar putojamo slotiņu.
- Pievieno uzputotajai masai jogurtu, kartupeļu cieti un rīvētu citrona miziņu. Maisi līdz viendabīgai masai.
- Sakuļ olu baltumus ar mikseri līdz biezu putu konsistencei. Citronu sula paātrina procesu un stabilizē putas. Kad olbaltums sāk putot, pievieno dažus pilienus citronu sulas vai naža galu citronskābes.
- Pievieno uzputoto olbaltumu saputotajai dzeltenuma un jogurta masai un uzmanīgi samaisa.I
- Ieklāj cepamajā formā cepamo papīru un lej iekšā mīklu.
- Pīrāgu cep 45 minūtes 175 C temperatūrā.
- Kūkas virsu dekorē ar augļiem, ogām vai pūdercukuru.