Jogurta kūka bez miltiem

Ja garšo deserti, bet piedomā pie figūras, izvēlies recepti, kurā nav miltu. Šī jogurta kūka ir viegla, gaisīga un sulīga. Papildini to ar augļiem!
Uzputotais olu baltums rada gaisīgas putas, kas dod kūkai īpašu tekstūru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzputotais olu baltums rada gaisīgas putas, kas dod kūkai īpašu tekstūru.

Sastāvdaļas:

 

  • 4 olas
  • 400 g grieķu jogurts
  • 100 g cukurs
  • 50 g kartupeļu ciete
  • viena citrona miziņa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • pūdercukurs dekorēšanai
  • cepamais trauks diametrā 20 cm

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Atdali olas baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus un cukuru sajauc ar putojamo slotiņu.
  2. Pievieno uzputotajai masai jogurtu, kartupeļu cieti un rīvētu citrona miziņu. Maisi līdz viendabīgai masai.
  3. Sakuļ olu baltumus ar mikseri līdz biezu putu konsistencei. Citronu sula paātrina procesu un stabilizē putas. Kad olbaltums sāk putot, pievieno dažus pilienus citronu sulas vai naža galu citronskābes.
  4. Pievieno uzputoto olbaltumu saputotajai dzeltenuma un jogurta masai un uzmanīgi samaisa.I
  5. Ieklāj cepamajā formā cepamo papīru un lej iekšā mīklu.
  6. Pīrāgu cep 45 minūtes 175 C temperatūrā.
  7. Kūkas virsu dekorē ar augļiem, ogām vai pūdercukuru.

Saistītie raksti