Sāļais pīnes vainags Līgo svētkiem
Kad pīrādziņu māksla jau apgūta, izmēģini Līgo vakaram izcept sāļo kliņģeri! Vienkāršu recepti, pēc kuras izdosies varens kliņģeris, piedāvā pavārs Normunds Baranovskis.
4-6 personām
Gatavošanas laiks: 1 h 30 minūtes
Nepieciešams
- 800 g rauga mīklas (vari gatavot vai iegādāties veikalā)
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 500 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
- 1 bunte pētersīļu
- 1 gab. maza purava (gaišā daļa)
- 1 sauja tomātu pārslu vai 3 filejas saulē kaltēto tomātu
- 3 daivas ķiploka
- 50 g rīvēta Holandes tipa siera
- 125 g mocarellas siera
Pagatavošana
- Kūpināto gaļu sagriež mazos kubiņos.
- Noskalo puravu, sagriež mazākos gabalos.
- Sakapā pētersīļus, ķiploku.
- Pannā lej eļļu un cep gaļu ar puraviem.
- Pievieno ķiploku un pētersīļus.
- Pieber tomātu pārslas.
- Atdzesē.
- Izrullē rauga mīklu vismaz A3 lapas formāta lielumā.
- Ieklāj apcepto gaļas masu.
- Pierīvē sieru un ieplucini mocarellas sieru.
- Visu sarullē garā desā.
- Griez gareniski uz pusēm un katru pusi pulksteņa rādītāja virzienā savērp pīnē.
- No abām pīnēm sapin bizi, kuru liec vismaz 27 cm kūkas formā aplī, kā vainagu.
- Ieteicams vidū ielikt krūzi vai vismaz folija bumbu, lai mīkla cepoties atstātu caurumu viducī.
- Apklāj formu ar plēvi un atstāj siltā vietā uzrūgt 30 minūtes.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un cep 35 minūtes.
Lai labi garšo!