Sāļais pīnes vainags Līgo svētkiem

Kad pīrādziņu māksla jau apgūta, izmēģini Līgo vakaram izcept sāļo kliņģeri! Vienkāršu recepti, pēc kuras izdosies varens kliņģeris, piedāvā pavārs Normunds Baranovskis.
Gards un bagātīgi aizdarīts  –  īsts Līgo svētku kliņģeris!

FOTO: Normunds Baranovskis

Gards un bagātīgi aizdarīts – īsts Līgo svētku kliņģeris!

4-6 personām

Gatavošanas laiks: 1 h 30 minūtes

 

Nepieciešams

  • 800 g rauga mīklas (vari gatavot vai iegādāties veikalā)
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 500 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 gab. maza purava (gaišā daļa)
  • 1 sauja tomātu pārslu vai 3 filejas saulē kaltēto tomātu
  • 3 daivas ķiploka
  • 50 g rīvēta Holandes tipa siera
  • 125 g mocarellas siera

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Kūpināto gaļu sagriež mazos kubiņos.
  2. Noskalo puravu, sagriež mazākos gabalos.
  3. Sakapā pētersīļus, ķiploku.
  4. Pannā lej eļļu un cep gaļu ar puraviem.
  5. Pievieno ķiploku un pētersīļus.
  6. Pieber tomātu pārslas.
  7. Atdzesē.
  8. Izrullē rauga mīklu vismaz A3 lapas formāta lielumā.
  9. Ieklāj apcepto gaļas masu.
  10. Pierīvē sieru un ieplucini mocarellas sieru.
  11. Visu sarullē garā desā.
  12. Griez gareniski uz pusēm un katru pusi pulksteņa rādītāja virzienā savērp pīnē.
  13. No abām pīnēm sapin bizi, kuru liec vismaz 27 cm kūkas formā aplī, kā vainagu.
  14. Ieteicams vidū ielikt krūzi vai vismaz folija bumbu, lai mīkla cepoties atstātu caurumu viducī.
  15. Apklāj formu ar plēvi un atstāj siltā vietā uzrūgt 30 minūtes.
  16. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un cep 35 minūtes.

 

Lai labi garšo! 

Saistītie raksti