Cepam maizi mājās! Pavāri iesaka savas maizes receptes

Mājās cepta maize ir gan gardāka, gan lētāka! Turklāt – mmmm! –, kā maizes cepšanas laikā smaržo māja! Savas maizes receptes atklāt trīs pavāri – Anna Panna, Normunds Baranovskis un Airita Jurcika.
Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte, teic Anna Panna.

FOTO: no personīgā arhīva

"Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte," teic Anna Panna.

Vienkāršā un garda plakanmaize

Pavāra Normunda Baranovska recepte.

 

Sastāvdaļas:

200 g augstākā labuma kviešu miltu
20 g eļļas + maizes apcepšanai
5g  sāls
6 g cepamā pulvera
90 g silta ūdens

 

Gatavošana:

  1. Savieno miltus ar cepamo pulveri un sāli.
  2. Pievieno siltu ūdeni ar eļļu un izmīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un galda.
  3. Dali mīklu 2 vai 4 daļās, apklāj ar dvielīti un atstāj uz galda 20 minūtes.
  4. Mīklas bumbiņas izrullē apaļas 1- 2 cm biezumā.
  5. Cep uz vidēja karstuma ietaukotas pannas, no abām pusēm, kā pankūkas.
  6. Apklāj ar dvielīti.
  7. Pirms pasniegšanas maizi apklāj ar zaļumu un ķiploku sviestu.


 

Kondensētā piena saldā baltmaize

Annas Pannas recepte.

 

"Šī, iespējams, ir pasaulē vieglākā un ātrākā recepte. Un no tās sanāk pasaulē mīkstākā un pufīgākā baltmaizīte," teic Anna Panna.

 

Sastāvdaļas:

1 bundža kondensētā piena ar cukuru
130g miltu
2 tēj.k. cepamā pulvera
40g sviests
4 olas
Šķipsna sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru vai kārtīgi ietauko ar sviestu.
  2. Izkausē sviestu.
  3. Lielā bļodā lej kondensēto pienu un saputo kopā ar olām. To dari ar mikseri.
  4. Pievieno izkausētu sviestu un turpini putot.
  5. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Iecilā tos.
  6. Gatavo mīklu lej sagatavotajā formā.  Krāsni sakarsē 170grādus karstu un kūku cep aptuveni 50-60min.
  7. Pasniedz kopā ar tēju. Garšo debešķīgi un atgādina bērnību.
     

Saldskābā tumšā maize

Konditores Airitas Miezes recepte.

 

Sastāvdaļas:
1.2l ūdens
20g ķimenes
150g muskovado cukura
15g sāls
30g sausais raugs
700g dažādi graudi
1.2kg kviešu milti
800g rudzu milti

 

Gatavošana:

  1. Miltus pārlej ar 0.5l vāroša ūdens, lai milti atdzīvojas. Atstāj malā.
  2. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa ar rokām.
  3. Liek raudzēties 40min-1h.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, veido maizes kukulīšus, liek cepamajā veidnē un
    pārber a miltiem. Atstaj vēlreiz raudzēties.
  5. leliek 260C, bet tad uzregulē uz 180C. Cep 25-30min.

 

Fokača

Konditores Airitas Miezes recepte.

 

Sastāvdaļas:
1kg milti
40g ieraugs Durum
24g sāls
30g cukurs
700l ūdens
240l olīveļļa (puse mīklā, puse uz
pannai)

 

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas ar ½ no eļļas daudzuma liek maisītājā, samīca mīklu. Otru ½ no eļļas liek pannā.
  2. Mīklu liek raudzēties.
  3. Uzrūgušai mīklai pa virsu kārto ķirštomātus ar miziņu uz leju.
  4. Uzraudzē vēlreiz.
  5. Cep 200C 12-15min.

 

Variācija: var pievienot trifeļu eļļu, kaltētas baravikas vai citas garšas. 

Saistītie raksti