Svētku galdam un ikdienai: gardā un viegli pagatavojamā burkānkūka

Savu lielisko un patiesi gardo ("Mammamuntetiem.lv" nobaudīja!) burkānkūkas recepti atklāj pasākuma studija “Viesistaba”.
Šī burkānkūkas recepte ir vienkārša un rezultāts ir izcils! Kūku vari pasniegt ar saldējumu un karameļu mērci.

FOTO: Publicitātes foto

Šī burkānkūkas recepte ir vienkārša un rezultāts ir izcils! Kūku vari pasniegt ar saldējumu un karameļu mērci.

Sastāvdaļas:

Burkāni – 150g
Olas – 3gb
Eļļa – 175ml
Cukurs – 175g
Milti – 175g
Apelsīns – 1gb
Cepampulveris – 1ēd.k.
Kanēlis – 1ēd.k.
Vaniļas cukurs – 1ēd.k.
Muskatrieksts - šķipsna
Valrieksti - sauja (var nelikt)

Vaniļas saldējums pasniegšanai

 

Karamelei:

Reklāma
Reklāma

Saldais krējums – 200 ml (cukurs tikpat)
Rozmarīns – 2 zariņi
Jūras sāls


Gatavošana:

  1. Nomizo un rupji sarīvē burkānus. Apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Miltus sajauc ar cepampulveri, kanēli, muskatriekstu un vaniļas cukuru.
  3. Olas saputo ar cukuru, turpinot kult pa karotei pievieno miltus ar garšvielām.
  4. Pievieno rīvētus burkānus, apelsīna miziņu un sulu, ieber valriekstus un lēnām pievieno eļļu.
  5. Miklu ielej ar cepampapīru izklātā veidnē un cep krāsnī ~25min. Izņem un atdzesē.
  6. Gatavo karameli: cukuru ar mazliet ūdens uz karstas uguns kausē, nemaisot, līdz izkūst un sāk brūnēt. Strauji maisot, ievieno saldo krējumu, rozmarīna zariņus un šķipsnu jūras sāls. Nedaudz atdzesē un izkāš.
  7. Atdzisušo burkānkūku sagriež gabaliņos, uzliek uz šķīvja, pārlej ar karameli virsū uzliek bumbiņu saldējuma.

 

Saistītie raksti