Svētku galdam un ikdienai: gardā un viegli pagatavojamā burkānkūka
Savu lielisko un patiesi gardo ("Mammamuntetiem.lv" nobaudīja!) burkānkūkas recepti atklāj pasākuma studija “Viesistaba”.
Sastāvdaļas:
Burkāni – 150g
Olas – 3gb
Eļļa – 175ml
Cukurs – 175g
Milti – 175g
Apelsīns – 1gb
Cepampulveris – 1ēd.k.
Kanēlis – 1ēd.k.
Vaniļas cukurs – 1ēd.k.
Muskatrieksts - šķipsna
Valrieksti - sauja (var nelikt)
Vaniļas saldējums pasniegšanai
Karamelei:
Saldais krējums – 200 ml (cukurs tikpat)
Rozmarīns – 2 zariņi
Jūras sāls
Gatavošana:
- Nomizo un rupji sarīvē burkānus. Apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu.
- Miltus sajauc ar cepampulveri, kanēli, muskatriekstu un vaniļas cukuru.
- Olas saputo ar cukuru, turpinot kult pa karotei pievieno miltus ar garšvielām.
- Pievieno rīvētus burkānus, apelsīna miziņu un sulu, ieber valriekstus un lēnām pievieno eļļu.
- Miklu ielej ar cepampapīru izklātā veidnē un cep krāsnī ~25min. Izņem un atdzesē.
- Gatavo karameli: cukuru ar mazliet ūdens uz karstas uguns kausē, nemaisot, līdz izkūst un sāk brūnēt. Strauji maisot, ievieno saldo krējumu, rozmarīna zariņus un šķipsnu jūras sāls. Nedaudz atdzesē un izkāš.
- Atdzisušo burkānkūku sagriež gabaliņos, uzliek uz šķīvja, pārlej ar karameli virsū uzliek bumbiņu saldējuma.