Ātrās un gardās biezpiena rozītes
Šo recepti mans 12 gadus vecais dēls noskatīja "Tik Tok" vietnē, un nu šīs patiešām gardās un patiešām viegli pagatavojamās biezpiena rozītes mūsu ģimenē kļuvušas iecienīts našķis. Turklāt šis ir arī lielisks veids, kā garšīgi apēst biezpienu.
Vajadzēs:
- 250 g biezpiena
- 2 olu dzeltenumus
- 120 g cukura
- 100 g sviesta
- šķipsnu sāls
- 280 g miltu
- tējkaroti cepamā pulvera
- pūdercukuru pārkaisīšanai
Gatavošana
Bļodā liek biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru, sāli un mīkstu (ne kausētu) sviestu un ar rokas blenderi visu sastrādā viendabīgā masā.
Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sastrādā viendabīgā mīklā.
Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru no tām izrullē uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem.
Izspiež apļus aptuveni 7 cm diametrā.
Ņem četrus un pamīšus kārto vienu virs otra (katru aplīti līdz pusei), tad sarullē.
Tad iegūto rullīti pārgriež uz pusēm.
Iegūtās rozītes kārto uz pannas.
Liek cepeškrāsnī, cep 180 grādos 25 minūtes.
Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru.