Mūsu ģimenes iecienītais biezpiena pīrāgs ar smilšu mīklas pamatni

Šo biezpiena pīrāgu janvārī un februārī cepu bieži, jo šajos mēnešos manam 13 gadus vecajam dēlam ir gan dzimšanas gan vārda diena un tā ir viņa mīļākā kūka. Gatavošana ir patiešām vienkārša un rezultāts gards.
Pamēģini, šis biezpiena pīrāgs ir patiešām viegli pagatavojams un gards.

FOTO: Shutterstock.com

Pamēģini, šis biezpiena pīrāgs ir patiešām viegli pagatavojams un gards.

Vajadzēs: 

  • Saldētu smilšu mīklu (400 g iepakojums)
  • 200 g biezpiena (ideāli piemērots ir kulinārais biezpiens, bet der jebkurš)
  • 3 olas
  • Cukuru pēc garšas (uz šo daudzumu lieku 4 ēdamkarotes cukura)
  • Paciņu (16 g) vaniļas cukura
  • Pusi citrona sulas
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Skābu ievārījumu

 

 

Gatavošana

  • Smilšu mīklu istabas temperatūrā atlaidina.
  • Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un no citrona izspiestu sulu liek bļodā un sakuļ.

 

  • Pievieno biezpienu un sastrādā viendabīgā masā. Es sākumā saspaidu ar dakšiņu (īpaši, ja graudaināks biezpiens, nevis kulinārais) un tad ņemu talkā mikseri vai putojamo slotiņu.
  • Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un visu rūpīgi sajauc.

 

  • Atsevišķi uzputo olu baltumus stingrās putās un iecilā viendabīgi sagatavotajā masā.

 

Reklāma
Reklāma
  • Kūku cepšanas formā ieklāj cepamo papīru un smuki izspaida smilšu mīklu, lai vienmērīga pamatne un veidojas arī nelielas maliņas.

 

  • Smilšu mīklu noziež ar skābu ievārījumu – ne pārāk biezā kārtā, bet arī ne gluži tā, lai spīd cauri.

 

  • Tad liek virsū sagatavoto biezpiena masu.

 

  • Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.

 

  • Var pasniegt tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu, svaigām ogām utt.

Saistītie raksti