Šokolādes tiramisu – Baltā galdauta svētkiem
Baltā galdauta svētkus atzīmē 4. maijā – par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai. Tā ir diena, kad ģimenei un draugiem sanākt kopā pie skaisti klāta galda, kas simbolizē savstarpēju uzmanību, rūpes, tīrību un saskaņu un dalīšanos pašu gādātā cienastā. Piedāvājam ideju svētku galdam – šokolādes tiramisu!
Gatavojot klasisko tiramisu, parasti pievienoju arī olas, taču šoreiz tapa citāda versija – slavas dziesma visiem šokolādes faniem!
Ar norādīto cukura un kakao daudzumu tiramisu deserts nebūs pārlieku salds, kakao garša ļoti izteikta. Lieliski saskanēs kopā ar melnu kafijas tasīti.
Sastāvdaļas:
500 gr “Mascarpone” svaigā siera
400 ml saldā krējuma
150 g cukura
3 ēdamk. ar kaudzi kakao pulvera
300 g cepumi “dāmu pirkstiņi”
1 tasīte ļoti stipras, atdzesētas kafijas
Glazūrai:
100 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma
Gatavošana:
- Lielā bļodā liek svaigo sieru, cukuru, un saldo krējumu. Izsijā kakako pulveri, lai nebūtu kunkuļu. Visu saputo vienmērīgā krēmā.
- Cepumus un krēmu sadala divās daļas. Vienu daļu “dāmu pirkstiņus” mērcē kafijā un kārto stikla traukā.
- Tad vienmērīgi izlīdzina pāri cepumiem pusi no krēma. Atkārto darbību – cepumus pamērcē kafijā un kārto otro kārtu, uzsmērē atlikušo krēmu.
- Desertu liek ledusskapī atdzesēties.
- Šokolādi sakapā smalkos gabaliņos. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu, līdz parādās pirmie mazie burbulīši. Pārlej pāri šokolādei un atstāj uz dažām minūtēm. Samaisa ar karoti, līdz masa viendabīga un šokolāde pilnībā izkususi.
- Iegūto glazūru pārlej pāri tiramisu un atstāj uz nakti ledusskapī.