Annas Birmanes recepte jaunajām māmiņām: Banānmaize

Ēdiena recepte, ko var viegli pagatavot grūtniecības laikā un sasaldēt, bet atkausēt un notiesāt pēcdzemdību periodā.
Banānmaize, kuru var sasaldēt un atkausēt.

FOTO: Shutterstock.com

Banānmaize, kuru var sasaldēt un atkausēt.

Sastāvdaļas:

  • 300 g banānu
  • 220 g miltu 
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • 80 g paniņu, jogurta vai kādas vegāna opcijas
  • 130 g izkausēta sviesta vai eļļas 
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsna sāls

 

Pagatavošana

  1. Sajauc vienā bļodā sausās sastāvdaļas, otrā – slapjās. 
  2. Beigās pievieno saspaidītu banānu pļurē un visu vēlreiz samaisi. 
  3. Mīklu lej maizes cepamajā formā, kura noklāta ar cepamo papīru. 
  4. Cep krāsnī 180 grādos kādas 45–60 minūtes. 
Reklāma
Reklāma

 

  • Vari cept arī mafinformās, tad cepšanas ilgums ir 25 minūtes. 
  • Ja gatavo vegānu versiju, tad olu vari nelikt.

 

Saistītie raksti