Annas Birmanes recepte jaunajām māmiņām: Banānmaize
Ēdiena recepte, ko var viegli pagatavot grūtniecības laikā un sasaldēt, bet atkausēt un notiesāt pēcdzemdību periodā.

FOTO: Shutterstock.com
Banānmaize, kuru var sasaldēt un atkausēt.
Sastāvdaļas:
- 300 g banānu
- 220 g miltu
- 100 g cukura
- 1 ola
- 80 g paniņu, jogurta vai kādas vegāna opcijas
- 130 g izkausēta sviesta vai eļļas
- 2 tējk. cepamā pulvera
- Šķipsna sāls
Pagatavošana
- Sajauc vienā bļodā sausās sastāvdaļas, otrā – slapjās.
- Beigās pievieno saspaidītu banānu pļurē un visu vēlreiz samaisi.
- Mīklu lej maizes cepamajā formā, kura noklāta ar cepamo papīru.
- Cep krāsnī 180 grādos kādas 45–60 minūtes.
- Vari cept arī mafinformās, tad cepšanas ilgums ir 25 minūtes.
- Ja gatavo vegānu versiju, tad olu vari nelikt.