Cepumu "austiņas" kūka. Tikai trīs sastāvdaļas un nav jācep!
Tā kā šobrīd mums saplīsusi cepeškrāsns, bet ļoti sakārojās kādu saldumiņu, tad pārcilāju prātā sev zināmās ātro kūku receptes, kuras var pagatavot bez cepšanas. Lūk, ātrā "austiņu" kūka!
Šī kūka ir gatava patiešām dažās minūtēs! Ja paturēsi kādu laiku ledusskapī, tā kļūs stingra, kā arī sulīgi savilksies (bet nepacietīgākie to leksē uzreiz).
Sastāvdaļas:
1 bundža vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
400 g krēmsiera bez piedevām
200 g cepumu “austiņas” (vai citi cepumi pēc izvēles. Lieliski garšos arī ar vafelēm!)
Gatavošana:
- Vijīgā masā sakuļ iebiezināto pienu ar krēmsieru.
- Kūkas formas vai cita dziļa trauka apakšā izlīdzina sadrupinātus cepumus.
- Cepumiem pa virsu vienmērīgi izklāj krēma masu.
- Dekorē kūku ar ogām pēc izvēles vai ar sadrupinātiem cepumiem.
Variants: kūku var veidot ne vien kūkas formā, bet arī deserta trauciņos. Kārtās var likt svaigas ogas.