Cepam kāpostu pīrāgus! Pildījumā "Dimdiņu" štovētie kāposti
Rauga mīklas pīrādziņi, kas pildīti ar skābiem kāpostiem, ir latviešu virtuves klasika.

FOTO: Publicitātes foto
Aromātiski, gardi un sātīgi kāpostu pīrādziņi!
Sastāvdaļas kāpostu pīrādziņiem:
Rauga mīkla
50g presēta rauga
300 ml piena
100 g sviesta
30 g cukura
800-1000g miltu
Šķipsna sāls
Pildījums
400 g štovēti kāposti "Dimdiņi''
1 ola
Sauja ķimeņu

Pīrāgu gatavošana:
- Raugu sajauc ar cukuru un liek raudzēties 10-15 minūtes.
- Katliņā izkausē sviestu ar pienu un sāli. Tad ielej bļodā, pievieno nedaudz miltu un samaisa;
- Bļodā pievieno raugu un, pamazām mīcot, pievieno miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Bļodai pārliek pāri dvieli un liek raudzēties mīklu siltumā uz 30 minūtēm;
- Olu viegli sakuļ. Veido pīrādziņus un pa vidu liek štovētos kāpostus.
- Pīrādziņus pārsmērē ar olu un pārber ar ķimenēm.
- Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 8-15 minūtes, līdz pīrādziņi zeltaini brūni.
