Cepam kāpostu pīrāgus! Pildījumā "Dimdiņu" štovētie kāposti

Rauga mīklas pīrādziņi, kas pildīti ar skābiem kāpostiem, ir latviešu virtuves klasika.
Aromātiski, gardi un sātīgi kāpostu pīrādziņi!

FOTO: Publicitātes foto

Aromātiski, gardi un sātīgi kāpostu pīrādziņi!

Sastāvdaļas kāpostu pīrādziņiem:

 

Rauga mīkla
50g presēta rauga
300 ml piena
100 g sviesta 
30 g cukura 
800-1000g miltu
Šķipsna sāls

 

Pildījums
400 g štovēti kāposti  "Dimdiņi'' 
1 ola 
Sauja ķimeņu

Reklāma
Reklāma

 

Pīrāgu gatavošana:

  1. Raugu sajauc ar cukuru un liek raudzēties 10-15 minūtes.
  2. Katliņā izkausē sviestu ar pienu un sāli. Tad ielej bļodā, pievieno nedaudz miltu un samaisa; 
  3. Bļodā pievieno raugu un, pamazām mīcot, pievieno miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Bļodai pārliek pāri dvieli un liek raudzēties mīklu siltumā uz 30 minūtēm; 
  4. Olu viegli sakuļ. Veido pīrādziņus un pa vidu liek štovētos kāpostus. 
  5. Pīrādziņus pārsmērē ar olu un pārber ar ķimenēm. 
  6. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 8-15 minūtes, līdz pīrādziņi zeltaini brūni.

Saistītie raksti