Mandarīnu kūka
Mandarīni ir populāri citrusaugļi, daļēji pateicoties to spēcīgajai, saldajai garšai. Un no tiem var pagatavot arī kūku!
Sastāvdaļas
- 4 – 8 mandarīni (atkarībā no veidnes diametra)
- 150 g auzu miltu (vai kviešu miltu, taču tie satur mazāk šķiedrvielu)
- 1 ola
- 200 g bez piedevu jogurta ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (Grieķu jogurts)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsniņa kanēļa
- Mandeļu, vaniļas vai ruma esence vai 10 g vaniļas cukura, vai stēvijas.
Gatavošana
- Nomizotus un uz pusēm sadalītus mandarīnus kārto cepšanas veidnē ar gludo pusīti uz leju. Pārkaisa ar kanēli.
- Pārējās sastāvdaļas kārtīgi samaisa līdz iegūst viendabīgu mīklas konsistenci.
- Mīklu lej pāri mandarīniem. Cep 180 grādos 30 minūtes.
- Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas dekorē ar kokosriekstu skaidiņām vai smalcinātiem grauzdētiem zemesriekstiem.
Mandarīnu kūku iesaka “Veselības centru apvienības” (VCA) uztura speciāliste Anita Baumane un “Mēness aptiekas” farmaceite Daiva Āboliņa.