Ābolu pīrāgs gluži kā McDonalds. Cepam mājās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ābolu pīrāgu pasniedz karstu ar plombīra saldējumu. Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
500g kārtainās bezrauga mīklas (es izmantoju saldēto mīklu loksnēs, ļoti ērti!)
1 ola pīrāgu pārziešanai
Pildījumam:
2 ēdamk. sviesta
4 nomizoti, kubiņos sagriezti āboli
100g brūnā cukura
2 tējk. kanēļa
1 citrona sula
2 tējk. kukurūzas cietes
1 ēdamk. ūdens
Gatavošana:
Gatavo pīrāgu pildījumu: katliņā kopā vāra sagrieztus ābolus un pārējās pildījumam paredzētās sastāvdaļas. Vāra uz lēnas uguns, lai izkūst cukurs un virtuve piepildās ar burvīgo kanēļa smaržu. Pildījumu atstāj dzesēties.

Kārtaino mīklu sagriež vienādos taisnstūra gabalos – vienam pīrāgam vajadzīgas divas mīklas šķēles (reižu no reizes gatavojot, atradīsit sev vistīkamāko pīrāgu izmēru!).

Uz vienas mīklas loksnes liek karoti pildījuma, virsū liek otru mīklas loksni, kurai ar nazi izveidoti trīs iegriezumi, lai pīrāgs cepoties var “elpot”. Ar dakšiņas palīdzību pīrāga sānu malas saspiež kopā.

Katru pīrādziņu pārziež ar sakultu olu.

Liek cepties 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.

Pasniedz karstus ar plombīra saldējumu.
