Kūku meistare Ilze Kupča māca, kā izcept visgardāko medus kūku

FOTO: Ekrānuzņēmums
Pagatavot medus kūku nav grūti, taču ir vērts zināt vairākus gatavošanas knifiņus.
Kūku meistare Ilze Kupča atklāt savas medus kūkas cepšanas noslēpumus.
Sastāvdaļas mīklai:
150 g sviesta
200 g cukura
5 ēdamk. medus
100 gr Dansukker cukura sīrups
1 tējk. sodas vai cepamā pulvera
400 g miltu
4 olas
Sastāvdaļas krēmam
500 g saldā krējuma
6 tējk. karotes Dansukker cukura
400 g skābais krējums
Sastāvdaļas pildījumam
Skābens ievārījums
“Magmum” vārītais iebiezinātais krēms ar čia sēklām

Kūku cepēja Ilze Kupča.
Gatavošana:
- Sviestu izkausē un pievieno cukuru, turpina karsēt, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno medu un tumšo cukura sīrupu.
- Kad masa ir uzkarsusi līdz pirmajam burbulim, pievieno sodu vai cepamo pulveri. Turpina maisīt uz lēnas uguns, līdz masas apjoms ir dubultojies.
- Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla iegūst skābā krējuma konsistenci, tad iemaisa olas.
- Mīklu lej divās formās. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz paliek zeltaini brūna.
- Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu un samaisa ar karoti.
- Atdzisušus biskvītus pārgriež uz pusēm un iegūst 4 kūkas kārtas. Starp biskvīta kārtām smērē ievārījumu un krēmu biezā kārtā.
- Virsū kūkai smērē vārīto iebiezināto krēmu ar čia sēklām un pārkaisa ar mīklas drumstalām. Dekorē ar ogām.

Recepte no RETV raidījuma "Svētku kūka"