Kūku meistare Ilze Kupča māca, kā izcept visgardāko medus kūku
Kūku cepēja Ilze Kupča RETV raidījumā "Svētku kūka" atklāj gatavošanas knifiņus savai medus tortei.
Kūku meistare Ilze Kupča atklāt savas medus kūkas cepšanas noslēpumus.
Sastāvdaļas mīklai:
150 g sviesta
200 g cukura
5 ēdamk. medus
100 gr Dansukker cukura sīrups
1 tējk. sodas vai cepamā pulvera
400 g miltu
4 olas
Sastāvdaļas krēmam
500 g saldā krējuma
6 tējk. karotes Dansukker cukura
400 g skābais krējums
Sastāvdaļas pildījumam
Skābens ievārījums
“Magmum” vārītais iebiezinātais krēms ar čia sēklām
Kūku cepēja Ilze Kupča.
Gatavošana:
- Sviestu izkausē un pievieno cukuru, turpina karsēt, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno medu un tumšo cukura sīrupu.
- Kad masa ir uzkarsusi līdz pirmajam burbulim, pievieno sodu vai cepamo pulveri. Turpina maisīt uz lēnas uguns, līdz masas apjoms ir dubultojies.
- Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla iegūst skābā krējuma konsistenci, tad iemaisa olas.
- Mīklu lej divās formās. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes, līdz paliek zeltaini brūna.
- Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno skābo krējumu un samaisa ar karoti.
- Atdzisušus biskvītus pārgriež uz pusēm un iegūst 4 kūkas kārtas. Starp biskvīta kārtām smērē ievārījumu un krēmu biezā kārtā.
- Virsū kūkai smērē vārīto iebiezināto krēmu ar čia sēklām un pārkaisa ar mīklas drumstalām. Dekorē ar ogām.
Recepte no RETV raidījuma "Svētku kūka"