Ķirbja sacepums ar biezpienu – bērni ēd, ka šmaukst vien
Ķirbis ir ne tikai veselīgs, bet arī viens no visvieglāk pagatavojamiem produktiem, ko ērti paslēpt dažādos ēdienos. Ja vien bērni nav bijuši liecinieki maltītes tapšanas procesam, tad šis sacepums pazūd no šķīvjiem rekordātri. Māja smaržo, rosinot apetīti, un roka pati sniedzas pēc garduma.
Vajadzēs:
- 300 g ķirbja
- 400 g biezpiena (9 %)
- 3 olas
- šķipsnu sāls
- 2 ēdamk. cukuru
- 2 ēdamk. skābo krējumu
- 1 tējk. cepamo pulveri
- tējk. vaniļas cukuru
- 100 g mannā
- eļļa vai sviests un nedaudz mannā cepamās formas ieziešanai
Gatavošana
- Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves.
- Atsevišķā bļodā liek biezpienu, kam pievieno olas, sāli, cukuru, skābo krējumu un visu sablendē viendabīgā masā.
- Pievieno cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu rūpīgi sajauc.
- Masai liek klāt sarīvēto ķirbi un atkal rūpīgi sajauc.
- Tagad pievieno mannā un kārtīgi samaisa.
- Cepamo formu (man bija 22 cm diametrā) ieziež ar taukvielām, tad apber ar mannā un liek iekšā gatavo masu, ko izlīdzina.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 45-50 minūtes.
Ēd tāpat vai kopā ar saldējumu, ievārījumu, kādu mērcīti vai jebko citu. Manējiem garšo ar pūdercukuru un saldējumu.